IJslandse politie wil dat toeristen stoppen met naar noorderlicht te kijken

IJslandse politie wil dat toeristen stoppen met naar noorderlicht te kijken

Agenten uit Zuid-IJsland hebben de voorbije week al twee keer auto's gestopt omdat die onregelmatig reden. Eerst dacht de politie dat de bestuurders dronken waren, maar in beide gevallen waren de chauffeurs nuchter. Ze waren gefascineerd door de verschijning van het noorderlicht. Dat schrijft Iceland Magazine. Het tijdschrift heeft dit fenomeen ‘rijden onder invloed van de aurora' gedoopt.

Een van de voorvallen gebeurde onderweg naar de luchthaven van Reykjavik. De auto week af van de baan. “De bestuurder vertelde dat hij het Noorderlicht zag en dat hij het zich niet kon laten om ernaar te kijken”, verklaart de IJslandse politie. “De agent vroeg hem zijn voertuig te parkeren als hij naar de lucht wilde staren.”

Toeristen maken het leven van de IJslanders niet gemakkelijk, zeker niet achter het stuur. In 2015 klaagde een wegenspecialist dat toeristen botsingen veroorzaken door hun auto's in het midden van de weg te stoppen om schapen, paarden of andere dingen uit het landschap te fotograferen. Hij stelde voor om verschillende fotostopplaatsen te creëren die het probleem konden oplossen.