IJsland sluit gebied nadat het overspoeld werd door Bieber-fans

IJsland sluit gebied nadat het overspoeld werd door Bieber-fans

In de video huppelt Bieber over het prachtige landschap alsof hij zich in Midden-Aarde bevindt. Maar de muziekclip van 'I'll Show You' uit 2015, die nu meer dan 444 miljoen keer bekeken is op YouTube zorgde voor een probleem. Fans bezochten de ooit onberispelijke locatie zo vaak dat die hard beschadigd geraakte. Daarom is het gebied maar vijf weken per jaar open voor publiek.

(Lees hieronder verder)

Omkoping

Toezichthoudster Hanna Jóhannsdóttir vertelt aan de Amerikaanse nieuwszender NBC dat mensen nog steeds wanhopig zijn om een ??blik te werpen op Biebers filmlocatie. Sommigen negeren de verbodsborden. Anderen proberen haar om te kopen. "Mensen proberen me voornamelijk om te kopen met eten uit hun thuisland", vertelde Hanna. Ze onthulde ook dat ze onlangs een gratis reis naar Dubai moest weigeren in ruil voor toegang.

Nadenken

Maar het is niet allemaal de schuld van Bieber. Er zijn ook andere redenen waarom IJsland tegenwoordig een grote belangstelling kent. Zo werd ook de populair serie 'Game Of Thrones',  deels in IJsland gefilmd. Volgens NBC bezochten 2,3 miljoen toeristen vorig jaar het eiland. Dat is met de 600.000 bezoekers van acht jaar geleden, toen 'Game Of Thrones' begon, een groot verschil. Bevoegd minister Gudmundur Ingi Gudbrandsson dringt er bij beroemde en invloedrijke bezoekers op aan na te denken over de gevolgen van hun acties.