IJshockeywedstrijd moet herspeeld worden na 20 owngoals

IJshockeywedstrijd moet herspeeld worden na 20 owngoals

Elke sportdiscipline wordt af en toe wel eens het slachtoffer van omkoping. Meestal gaat dat er subtiel aan toe, maar het scorebord van een bandywedstrijd in Rusland leek toch wel heel verdacht. De einduitslag was 9-11, maar alle gemaakte doelpunten waren owngoals.

De partij tussen Baikal-Energiya en Vodnik was nochtans lang een maat voor niets te worden, want met nog 22 van de 90 minuten te gaan, stond het nog steeds 0-0. Opeens scoorde dezelfde speler drie eigen doelpunten, waardoor de bezoekers 0-3 voorkwamen. Die antwoordden met negen owngoals, waarna de thuisploeg er zelf nog eens acht binnen legde.

De Russische federatie keurde het gedrag af en annuleerde de wedstrijd. De twee ploegen moeten het dus binnenkort opnieuw tegen elkaar opnemen. Waarnemers leggen de schuld voor de opvallende uitslag bij Vodnik, dat zou geprobeerd hebben om in de play-offs de regerende kampioen te vermijden. Toen de spelers van de tegenstander doorhadden wat er gebeurde, "wilden ze gewoon mee wat plezier maken", klinkt het.