IJsbeer blijkt toch niet zo zachtaardig te zijn

Vorige week veroverde een ijsbeer het internet door een vastgebonden husky lieflijk te aaien. Aangezien ijsberen niet meteen bekend staan om hun vredelievendheid, werd dit verhaal massaal gedeeld op sociale netwerksites. De desillusie volgt nu wanneer blijkt dat de ijsbeer enkele momenten later een andere husky met huid en haar op vrat.
door
Lennart
Leestijd 1 min.

IJsberen zien er misschien schattig en lief uit, ze zijn het echter allerminst. Ze voeden zich met pinguïns, zeehonden en vreten zelfs hun nageslacht op wanneer ze de uithongering nabij zijn. De Canadese ijsbeer die vorige week het internet overnam, toont echter toch ook een zachte kant.

In het filmpje is te zien hoe de ijsbeer een husky aait en ze schijnbaar beste vrienden zijn. Het filmpje is ondertussen al meer dan vier miljoen keer bekeken. Na de nodige ‘ah's' en ‘oh's' volgt nu de ontnuchtering. Een paar uur na het opnemen van het filmpje vrat diezelfde ijsbeer immers een andere husky met huid en haar op.

"Sorry dat we jullie droom doen uiteenspatten, maar het leven in de vrije natuur is brutaal en meedogenloos. Als iets te mooi is om waar te zijn, dan is het ook altijd te mooi om waar te zijn", concludeerde de wetenschappelijke website Science Alert.

Bekijk het filmpje waarin een ijsbeer en een husky vrienden voor het leven lijken te worden.