IJs tegen de kater gelanceerd in Zuid-Korea

Iedereen die regelmatig op de lappen gaat met een drankje heeft ongetwijfeld zijn eigen manier om met de dag nadien met de kater om te gaan. Wie op zoek is naar een nieuwe methode, vindt misschien heil in Zuid-Korea. Daar heeft een supermarktketen een ijsje gelanceerd dat moet helpen tegen de kater.
door
Kevin
Leestijd 1 min.

In geen ander Aziatisch land wordt zoveel alcohol geconsumeerd als in Zuid-Korea. Het is dan ook niet verwonderlijk dat katermiddeltjes er big business zijn. Jaarlijks zou die industrie zo'n 114 miljoen euro in het laatje brengen. Dat supermarktketen Withme FS een nieuw middeltje de wereld instuurt mag dan ook geen wonder heten.

De gyeondyo-reep, letterijk vertaald "volhouden", is een ijsje dat naar pompelmoes smaakt. Het ingrediënt dat de kater zou verlichten is het sap van de Japanse krentenboom, een middeltje dat Koreaanse geneesheren als sinds de 17de eeuw gebruiken om iemand na een glaasje te veel te laten opkikkeren. Het ijs bevat 0,7% van het goedje, dat volgens een wetenschappelijke studie de symptomen van dronkenschap bij ratten doet afnemen.

De naam van de reep "drukt de ongemakken uit waarmee de werknemers kampen als ze een lange dag moeten werken nadat ze gedronken hebben en steekt zij die na een nachtje aan de zwier vroeg moeten gaan werken een hart onder de riem", aldus een persbericht.

An ice cream that cures hangovers? https://t.co/tXY0mOz1H5

— CNBC (@CNBC) 23 mei 2016

Foto Pixabay