Ijs onthuld dat evenveel calorieën bevat als een appel

Ijs onthuld dat evenveel calorieën bevat als een appel

Nu zomerse temperaturen hun intrede doen in het land, kan een ijsje verfrissend werken. Maar het tussendoortje wordt vaak achterwege gelaten door de hoeveelheid suiker en vet dat het bezit. Charlie en Harry Thuillier, twee Engelse broers, komen met een oplossing op de proppen. Ze creëerden ijs dat minder calorieën bevat dan een grote appel.

Met het nieuwe ijs hoef je je nooit meer schuldig te voelen nadat je het at. De suiker en de room werden vervangen door stevia, de zoetstof die nul calorieën bevat, en kokosnootolie, gemaakt van het vlees of het sap van een kokosnoot. De makers ervan beweren dat deze ingrediënten geen afbreuk doen aan de lekkere smaak van ijs. Zowel de zoetigheid als de romigheid wordt behouden.

De broers beweren dat er in sommige van hun ijsjes zelfs 'supervoedsel' zit. Zo maakten ze mintijs met chocolade en spirulina, een zoutwateralg dat rijk is aan vitaminen, eiwitten, mineralen, omega 3-vetzuren en dergelijke meer. Ook maakten ze ijs met lucuma, een subtropische vrucht die vooral in Peru populair is en een goede suikervervanger zou zijn.

In 2011 reisden de twee broers langs de kust van Brazilië met een kitebuggy. Ze verbrandden 7.000 calorieën per dag, maar konden dat nooit recupereren met het voedsel dat ze ter beschikking hadden. Ze ontdekten kokosnootmelk en voelden dat dat hen enorm veel energie bezorgde. De rest van de trip leefden ze voornamelijk daarvan.

Hun passie voor natuurlijke ingrediënten kwam sterk naar boven en ze vroegen zich af of ongezonde vetten niet konden vervangen worden met gezonde vetten. Terug thuis stelden ze zichzelf het doel om gezond ijs te creëren met de kokosnootsappen.

25 maanden, drie verschillende fabrieken, twee gespecialiseerde voedselcentra en een pak geld van de overheid later werd 'Oppo' geboren. Het ijs is te vinden in winkels in Londen, maar de broers willen het later graag nog veel verder nemen.