Ieper maakt zich klaar voor Wings for Life

Ieper maakt zich klaar voor Wings for Life

Op 4 mei loopt heel de wereld de Wings for Life World Run voor een remedie tegen ruggenmergletsel. Van Auckland in Nieuw-Zeeland tot Zadar, Kroatië, iedereen loopt mee en ook België zal zijn steentje bijdragen in Ieper.  Voor 40 euro kan je daar zelf meelopen en dat geld gaat integraal naar het goede doel: Wings For Life Spinal Cord Research Foundation.

Uniek aan de loopwedstrijd Wings For Life is de de Catcher Car (foto hierboven). De wagen vertrekt een halfuur nadat alle lopers zijn vertrokken. Voor wie ingehaald wordt, is de wedstrijd afgelopen. “Ik heb het nog nooit meegemaakt dat een finishlijn achter mij aan loopt. De catcher car is echt een uniek gegeven in een loopwedstrijd en lijkt me een toffe ervaring,” zegt triatleet Frederik Van Lierde.

Peter van de loopwedstrijd Marc Herremans is onder de indruk van de steun die het project al heeft mogen ontvangen. “Het doet me enorm veel plezier om te zien dat er zoveel mensen gemotiveerd zijn om te lopen voor Wings For Life. Het is een hart onder de riem voor de vele patiënten met een ruggenmergletsel en voor alle kinderen die nu in het ziekenhuis liggen is het hoopgevend om te weten dat er ooit een oplossing komt dankzij Wings For Life,”  zegt hij.

Inschrijven kan hier.

Frederik Van Lierde maakt zich klaar voor een helikoptervlucht die het parcours van de wedstrijd zal afvliegen.