«Iedereen bij Metro is een beetje ondernemer»

«Iedereen bij Metro is een beetje ondernemer»

Ook al is je krant gratis, bij Metro werkt een professioneel team. De 43 mensen vandaag vormen het kleinste team in krantenland. Een mooie mengelmoes van jong en ervaren, mannen en vrouwen, Nederlands- en Franstalig. De redactie is slechts één afdeling. Zonder vormgeving, sales, marketing, distributie, administratie en directie zou je nu geen krant lezen.

Mocht je ooit voor een job bij Metro solliciteren, dan merk je snel welke sfeer er bij Metro heerst: open, vlak en familiaal. “Iedereen die bij ons werkt, is een beetje ondernemer”, zegt algemeen directeur Monique Raaffels. “Hij of zij neemt initiatief, is verantwoordelijk en houdt ervan zaken zelf aan te pakken zonder eerst met tien managers te onderhandelen.”

Waar deze sfeer toe leidt? Naar een heel betrokken team.

“Ik heb dat heel goed gevoeld met de treinstakingen”, zegt Monique. “Onze krant kon in Wallonië niet verdeeld worden omdat een aantal stations niet bereikbaar waren voor onze lezers. Om het op te lossen zocht ik vrijwilligers die aan de ingang van deze stations Metro rechtsreeks uitdeelden aan onze lezers. Meteen stak iedereen zijn hand op. Sommigen moesten om 4 uur opstaan om de kranten op te halen en te verdelen. Daarna hebben we samen op de redactie ontbeten en zijn we aan onze werkdag begonnen. Deze betrokkenheid vind je niet snel elders.”

Zin om spontaan te solliciteren? Dat kan! Vul hier je gegevens in en voeg je CV toe.