Ibrahimovic ontkent nakend afscheid als Zweeds international

Ibrahimovic ontkent nakend afscheid als Zweeds international

De Zweedse aanvaller Zlatan Ibrahimovic laat zijn toekomst na het EK bij de Zweedse nationale elf nog in het midden. "Daar heb ik nog niet over nagedacht. Ik steek daar nog geen energie in, ik ben hier om het EK te spelen. Hoelang ik nog international zal zijn, weet ik nog niet", vertelde de 34-jarige Ibrahimovic vanmorgen tijdens een persconferentie in de Zweedse hoofdstad Stockholm. Afgelopen weekend lieten heel wat Zweedse kranten nochtans uitschijnen dat er geen twijfel over bestaat: het EK in Frankrijk zou het laatste kunstje worden van 'Ibracadabra' op het internationale toneel. Nadien zou hij immers een punt zetten achter zijn interlandcarrière. Op het EK is Zweden ingedeeld in een poule met Ierland (13 juni), Italië (17 juni) en België (22 juni). Als de kranten het bij het rechte eind hadden, betekent de partij in Nice tegen de Rode Duivels het afscheid van 'Ibra' aan zijn nationale ploeg.

Ibrahimovic ontbrak maandag met een kuitblessure in het oefenduel van Zweden tegen Slovenië. Een scoreloos gelijkspel was het resultaat, nog maar eens een aanwijzing dat Zweden heel afhankelijk is van zijn steraanvaller. De Zweedse fans hoeven zich echter geen zorgen te maken. "Ik voel me sterk, zeer sterk", aldus Ibrahimovic, die met Zweden op 13 juni aan het EK begint met een wedstrijd tegen Ierland.

Vorige maand trok Ibrahimovic na vier jaar bij PSG de poorten van het Parijse Prinsenpark definitief achter zich dicht. Een nieuwe club heeft hij nog niet en dus wordt er volop gespeculeerd in de media. Manchester United wordt genoemd als de grootste kanshebber, maar op die geruchten wou hij niet ingaan. Een terugkeer naar Zweden zit er nog niet aan te komen. "Voor de Zweedse competitie ben ik nog te goed."

bron: Belga