IAAF haalt 200m, steeplechase, discuswerpen en hink-stap-springen van Diamond League-programma

door
Belga
Leestijd 1 min.

Komend seizoen staan de 200 meter, 3.000m steeplechase, het hink-stap-springen en discuswerpen niet langer op het programma van de Diamond League, zo maakte de Internationale Atletiekfederatie IAAF bekend. Zo blijven er nog twaalf disciplines over. Volgens de IAAF werden die laatste drie disciplines van het programma gehaald, nadat uit een onderzoek was gebleken dat ze het minst populair zijn. Wat de 200 meter betreft, vreesde de IAAF voor een overbelasting in een olympisch jaar.

Op heel wat meetings zullen de disciplines toch nog plaatsvinden, maar een klassement zal er daarin volgend seizoen niet bijgehouden worden. Door te knippen in het programma hoopt de IAAF de vijftien Diamond League-meetings slechts anderhalf uur te laten duren, om hen zo aantrekkelijker te maken voor de kijkers. "Al begrijpen we natuurlijk wel dat het voor de betrokken atleten geen goed nieuws is", liet IAAF-voorzitter Sebastian Coe weten. "Met hen zullen we samenwerken om hun discipline en events te promoten."

De populairste disciplines in de Diamond League zijn de 100m, het verspringen en het hoogspringen, gevolgd door polsstokspringen, de 200m en de 400m.

bron: Belga