I ? my job: Werken voor UZ Brussel

I ? my job: Werken voor UZ Brussel

Wie? Eva Cloet

Leeftijd? 40 jaar

Functie? Directeur Centrum voor Ontwikkelingsstoornissen Brussel

Bedrijf? UZ Brussel


 

Wat houdt je job in?

“Als directeur van het Brusselse Centrum voor Ontwikkelingsstoornissen stippel ik het algemeen beleid en de ontwikkeling van onze organisatie uit, zowel binnen de dienst kinderneurologie van het UZ Brussel als binnen de sector. Om opportuniteiten te kunnen meepikken, is het belangrijk om ook het overheidsbeleid en de wetgeving op te volgen.”

Wat vind je het leukste aan je job?

“Ik hou van de afwisseling, de uitdagingen, het werken met een deskundig en gemotiveerd team en zo kinderen met ontwikkelingsstoornissen maximale kansen aan te reiken op een optimale ontwikkeling. Sinds mijn aantreden zijn we er in geslaagd de dienst aanzienlijk uit te breiden en blijven we streven naar verdere groei, zodat de wachttijd voor patiënten verkort wordt.”

Wat weten de mensen niet?

“Dat je een diagnose van een ontwikkelingsstoornis niet snel stelt. Er komen soms jaren van onderzoek, ondersteuning en opvolging aan te pas. Algemeen stap je best zo vroeg mogelijk naar een centrum bij vragen over de ontwikkeling van je kind. De wachtlijst bedraagt al 1 jaar, en het is cruciaal om zo vroeg mogelijk te behandelen.”

Hoe ontwikkel je jezelf?

“Onder meer via het Top Skills-programma van Selor kreeg ik in het verleden een duidelijk zicht op mijn managementvaardigheden. Los daarvan bleef ik mezelf ook steeds bijscholen. Vanaf januari stap ik deeltijds in het onderzoek, meer concreet een doctoraatsproject rond de organisatie van de diagnostiek van ontwikkelingsstoornissen in België, met de bedoeling op die manier een bijdrage te leveren aan de sector.”

 

Dit artikel wordt u aangeboden door onze partner Selor