I ? my job: Werken voor Lidl

I ? my job: Werken voor Lidl

van ons werk?»

Wie? Charlotte Quireyns

Leeftijd? 32 jaar

Functie? Hoofd Aankoop Merken

Studies? Toegepaste Economische Wetenschappen aan UGent

Bedrijf? Lidl

Wat houdt je job in?

“Ik zorg met mijn team van twee mensen voor de A-merken bij Lidl. We onderhandelen met leveranciers, plannen de folder, analyseren de verkoop en acties, checken leveringen en displays,... In de verkoopcijfers zien we direct resultaat van ons werk.”

Wat vind je het leukste aan je job?

“Ik heb een heel gevarieerde job waarin ik me niet snel zal vervelen. Het takenpakket is heel divers. We beheren een uitgebreid assortiment en staan in contact met heel veel andere afdelingen binnen Lidl. Verder analyseren we ook maandelijks een productcategorie. Hieruit leren we hoe elke productcategorie het doet en waar we moeten bijsturen.”

Wat weten de mensen niet?

“Lidl heeft 1.500 artikelen in ons assortiment. Door ons tegelijkertijd te beperken ontnemen we keuzestress bij onze klanten. Ze vinden slechts twee of drie artikelen per product, waarbij bijvoorbeeld het A-merk en een equivalent van eigen merk met de hoogste kwaliteit tegen de laagste prijs.”

Hoe kan je doorgroeien binnen Lidl?

“Een anderhalf jaar geleden werd ik weggeplukt bij Coca Cola om voor Lidl te werken. Vandaag onderhandel ik met mijn vroegere collega's, en kan ik verder doorgroeien als ik dat wens. Voorlopig zit ik goed. Maar in dit sterk groeiend bedrijf zijn er heel wat mogelijkheden.”

www.werkenbijlidl.be