I ? my job : Werken bij Engie

I ? my job : Werken bij Engie

 

Wie? Rudy Roelants

Leeftijd? 46 jaar

Studies? Mechanica

Bedrijf? ENGIE, kerncentrale van Doel

Wat houdt je job in?

“Het is mijn taak om de werknemers van externe bedrijven - de contractanten - te leiden en te begeleiden gedurende hun activiteiten hier in de nucleaire centrale. Zij voeren schilderwerken uit, isoleren buizen, doen betonherstellingen, enzovoort. Vervolgens controleer ik of de werken correct uitgevoerd werden.”

Werken in een kerncentrale is niet zo gewoon. Hoe beleef je het?

“Voordat ik hier begon, werkte ik in een kmo zonder bijzondere veiligheidsmaatregelen. Ik kwam het gebouw binnen en zette me aan het werk. Hier in Doel verloopt het totaal anders. De lat ligt hier heel hoog, zeker op het vlak van veiligheid. Daarom is het aantal werkongevallen hier ook quasi nul. In het begin was ik overdonderd door deze strikte veiligheidscultuur. Maar ik wende er snel aan. Vandaag zou ik niet willen dat deze aandacht voor veiligheid minder zou worden.”

Wat bevalt je het meest in je job?

“Omdat we werken uitvoeren in de meest diverse afdelingen in het hart van de kerncentrale, kom ik voortdurend in contact met andere mensen. Hierdoor kan ik mijn kennis continu uitbreiden, wat me zeer veel voldoening geeft. Ik voel me ook zeer gerespecteerd en krijg veel positieve feedback, zowel van de mecaniciens als van de ingenieurs. Ook onze horizontale bedrijfscultuur vind ik een sterke troef.”

Hoe kan je doorgroeien binnen ENGIE?

“Wij volgen hier continu opleidingen. Sommigen zijn verplicht, anderen zijn vrij te kiezen. Zo krijgen we veel mogelijkheden om te groeien en om promotie te maken. Daarenboven worden we altijd geïnformeerd over interne vacatures. Ik apprecieer het dat ambitie naar waarde wordt geschat en dat we alle mogelijkheden krijgen om een mooie carrière uit te bouwen. Als ik het vroeger had geweten, dan was ik meteen na mijn studies bij mijn huidige werkgever komen aankloppen.”

engie.be/jobs

LogoA4Italienne2006