Hype rond nieuwste Star Wars-film compleet met nieuwe trailer

Hype rond nieuwste Star Wars-film compleet met nieuwe trailer

De beelden werden vannacht voor het eerst getoond op de Amerikaanse televisie, in de pauze van een American footballmatch. Tegelijkertijd werd de trailer op YouTube geplaatst. Die is ondertussen al zo'n 7 miljoen keer bekeken. Om de fans warm te maken verschenen er eerder al een filmposter en twee andere, korte clips.

'Star Wars VII: The Force Awakens' speelt zich dertig jaar na 'Return of the Jedi', de derde film in de 'oorspronkelijke'-trilogie, af. Regisseur van dienst is J.J. Abrams. De Amerikaan is onder meer bekend als regisseur van de twee meest recente Star Trek-films en als maker van de tv-serie Lost. Abrams heeft al laten weten minder gebruik te maken van special effects, maar meer echte sets en effecten toe te passen zoals in de oorspronkelijke films. 

Bekende personages als Luke (Mark Hamill) en Leia Skywalker (Carrie Fisher) en Han Solo (Harrison Ford) maken opnieuw hun opwachting. Ook iconische figuren als Chewbacca (Peter Mayhew) en robots R2-D2 (Kenny Baker) en C3PO (Anthony Daniels) zullen te zien zijn op het witte doek, en worden bovendien door de originele acteurs gespeeld.

Het scenario is van de hand van de hand van Lawrence Kasdan, de scenarist van de eerdere Star Wars-film The Empire Strikes Back. De muziek is opnieuw gecomponeerd door John Williams.

Voorverkoop

Het zevende deel komt pas op 16 december in de zalen, maar de voorverkoop is nu al gestart. "We verwachten dat het niet lang zal duren voor de tickets in voorverkoop de deur uit zijn", vertelt Tanja Piessens, woordvoerster van Utopolis België, aan Het Laatste Nieuws. "Veel mensen hebben jaren uitgekeken naar het vervolg." Ook bij Kinepolis is de ticketverkoop voor Episode VII al gestart.

Wie er op de première bij wil zijn, gaat zich moeten haasten. Volgens de bioscoopketens loopt de verkoop als een trein.