Hulk tekent donderdag in China

Hulk tekent donderdag in China

De Braziliaanse international Hulk is vandaag in het Chinese Shanghai aangekomen om er zijn transfer naar het plaatselijke Shanghai SIPG, de club van coach Sven-Göran Eriksson, af te ronden. Heel wat fans waren naar de luchthaven van Shanghai afgezakt om de 29-jarige aanvaller te verwelkomen. "Donderdag legt Hulk medische tests af, nadien kan het contract ondertekend worden", liet de club intussen weten in een officiële mededeling. "Daarna wordt er een persconferentie georganiseerd om zijn komst officieel aan te kondigen."

Hulk verlaat het Russische Zenit Sint-Petersburg voor 55 miljoen euro en dat levert de overgang een transferrecord op in Azië. Dat stond sinds begin dit jaar op naam van Alex Teixeira, die Jiangsu Suning 50 miljoen euro kostte om hem los te weken bij Shakhtar Donetsk.

Hulk speelt sinds de zomer van 2012 voor Zenit, nadat de club hem voor veertig miljoen euro had overgenomen van Porto, exact hetzelfde bedrag dat de Tsarenclub toen op tafel legde om Axel Witsel los te weken bij Benfica. De Braziliaan ligt nog tot 2019 onder contract bij Zenit, de controlerende middenvelder van de Rode Duivels heeft er nog een overeenkomst tot medio 2017. Witsel werd al vaak in verband gebracht met een transfer, de kans bestaat dus zeker dat ook hij deze zomer andere oorden opzoekt.

bron: Belga