Huizen geraakt onder ingestorte snelwegbrug in Genua

Huizen geraakt onder ingestorte snelwegbrug in Genua

De meeste brokstukken van de ingestorte snelwegbrug in Genua zijn in de Polcevera gevallen, maar enkele brokstukken zijn op huizen en loodsen terechtgekomen. Dat is te zien op beelden van Italiaanse media. Het Italiaanse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft het in een eerste officiële balans over elf dodelijke slachtoffers - onder wie minstens één kind - en vijf zwaargewonden. Zeven mensen zijn levend van onder het puin gehaald en per helikopter naar ziekenhuizen in de stad gebracht.

Het gaat om de Ponte Morandi, een vierbaansweg die ook als het Polcevera-viaduct wordt aangeduid. De brug stortte even voor 12.00 uur in. De brug, die over een afstand van 100 meter is ingestort, is één van de belangrijke verkeersknooppunten in de Ligurische hoofdstad. De A10 Genua-Savona is in beide richtingen afgesloten op het stuk tussen de afrit A7 Genua-Milaan en de afrit Luchthaven Genua.

Een structurele verzakking is een mogelijke hypothese, maar sommige media maken ook gewag van een hevig onweer op het moment van de ramp. In de regio Ligurië regent het al uren onophoudelijk. De civiele bescherming had code oranje afgekondigd.

Enkele slachtoffers zijn al in het ziekenhuis van Genua aangekomen. Alle ziekenhuizen in de wijde omgeving zijn stand-by. De lokale hulpdiensten krijgen steun van de collega's van de regio's Piemonte en Lombardije. De brug werd in de jaren zestig gebouwd, is meer dan een kilometer lang en 90 meter hoog.

bron: Belga