Huis uit The Godfather te koop voor 2,5 miljoen euro

Huis uit The Godfather te koop voor 2,5 miljoen euro

Dit is een aanbod dat je niet kan weigeren: Het huis van een van de beroemdste families uit de Amerikaanse film staat te koop voor 2,5 miljoen euro.

Het herenhuis in Staten Island behoorde toe aan Don Vito Corleone en zijn gezin die vereeuwigd werden door Francis Ford Coppola in 1972 in de klassieker The Godfather.

Technisch gezien werd alleen de buitenkant van het vakantiehuis gefilmd tijdens de opnames maar het Staten Island Advance meldt dat de huidige eigenaar, die het huis in 2012 kocht, het verbouwd heeft zodat het precies lijkt als het interieur uit de film.

Het huis werd voor 1,5 miljoen euro gekocht van de familie Norton die het in handen hadden sinds 1951. Er zijn 5 slaapkamers, 7 badkamers en het werd oorspronkelijk gebouwd in 1930 voor de Joseph Palma die daar woonde met zijn vrouw en 11 kinderen.

Veertig jaar later werd het huis een deel van de filmgeschiedenis. Producenten en locatie scouts selecteerden het huis op advies van Gianni Russo die zelf afkomstig was van Staten Island.