Hugo Broos hoopt begin mei nieuwe coach van Oostende voor te stellen

Hugo Broos hoopt begin mei nieuwe coach van Oostende voor te stellen

Ten laatste begin mei wil KV Oostende een opvolger van Gert Verheyen voorstellen als nieuwe hoofdcoach. In een interview op de website van de kustploeg bevestigt technisch directeur Hugo Broos vandaag dat de sollicitaties vlot binnenstroomden en er gesproken werd met Sven Vandenbroeck en Glen De Boeck. Witte rook is er evenwel nog niet. "De afgelopen weken hebben we zo'n 35 sollicitaties binnen gekregen. Maar wij zijn binnen KVO gericht op zoek naar een hoofdtrainer met een bepaalde dynamiek, een trainer met ambitie die aan de slag zal gaan met ons spelerspotentieel. Van de genoemde namen klopt het dat we hebben gesproken met Sven Vandenbroeck en Glen De Boeck. Maar gisteren las ik bijvoorbeeld in de pers dat Gino Caen in pole-positie ligt om de taak op zich te nemen. Dat klopt niet. Caen heeft inderdaad zijn kandidatuur ingediend maar ik had geen gesprek met hem. Communiceren over de aanstelling van de nieuwe hoofdtrainer zullen we dan ook doen wanneer alles in kannen en kruiken is. Ik schat dat dit ten laatste begin mei zal zijn."

Gert Verheyen gooide op 6 maart de handdoek na een reeks van tien wedstrijden zonder zege. Broos en T2 Franky Van der Elst namen ad interim over. In play-off 2 haalde Oostende zes punten uit vier duels. STVV leidt poule A met 10 op 12. Zaterdagavond trekt KVO naar Westerlo.

"Ik wil nog wedstrijden winnen", benadrukt Broos. "Wij moeten erop gebrand zijn om zoveel mogelijk punten te verzamelen in de resterende zes wedstrijden. We willen dit seizoen nog alles uit de kast halen om in elke wedstrijd te knokken voor de overwinning. Deze play-offs zijn een mooie opportuniteit om aan onze supporters te laten zien dat KV Oostende na een moeilijk seizoen toch strijdvaardig uit de hoek kan komen. Onze supporters verdienen beter dan wat ze dit jaar te zien gekregen hebben."

bron: Belga