HTC onthult nieuwe camera die moet concurreren met GoPro

HTC onthult nieuwe camera die moet concurreren met GoPro

HTC staat vooral bekend om zijn smartphones, maar het bedrijf uit Taiwan onthulde gisteren dat het een camera heeft ontworpen en de concurrentie aan te gaan met de populaire GoPro. HTC lanceerde zijn eerste standalone camera die ze RE hebben genoemd.

Het apparaat, dat video's kan registreren in 1080 p HD, beschikt over een unieke cilindervormig design en externe zoeker.

Een ingebouwde gripsensor activeert de camera meteen wanneer hij wordt opgepakt en een speciale sluiterknop zorgt met één tik voor een foto en met een langere druk wordt er een video-opname gemaakt. Het ontwerp heeft een groothoeklens van 146° en kan een slow-motion en time-lapse-opname maken.

Een app, die beschikbaar zal zijn voor iOS en Android, zal automatisch alle materiaal opslaan in de cloud of op de telefoon van de gebruiker om ruimte vrij te maken op de camera. In de toekomst zal de RE real-time video streaming aanbieden op YouTube.

Naast de nieuwe camera, onthulde HTC ook haar nieuwste HTC Desire model, de HTC Desire Eye. Wat de nieuwe camera moet kosten, is nog niet bekend.