Hrosovsky brengt ervaring naar Genkse middenveld

door
Belga
Leestijd 1 min.

Patrik Hrosovsky heeft de overstap van het Tsjechische Viktoria Plzen naar KRC Genk gemaakt. De aanvallende middenvelder speelde 258 wedstrijden voor zijn oude club en deed ook al ervaring in de Champions League op. "Dit is een nieuw hoofdstuk. Ik had nood aan een nieuwe uitdaging", vertelde Hrosovsky op zijn persvoorstelling. De 27-jarige Hrosovsky tekende een contract tot 2024. Hrosovsky is Slovaaks international en speelde 258 wedstrijden voor Viktoria Pilsen, waar hij ook kapitein was. In januari werd hij nog uitgeroepen tot meest verdienstelijke speler in de Tsjechische competitie.

Bij KRC Genk begint hij opnieuw vanaf nul en krijgt hij een andere status. "Dit is een nieuw hoofdstuk. Ik had nood aan een nieuwe uitdaging. Ik speel als centrale middenvelder, een box-to-box speler, maar we zullen zien", zegt Hrosovsky, die met het nummer 17 zal spelen. "Dat is niets speciaals, maar ik heb er al vijf jaar mee gespeeld."

Hrosovsky speelde onlangs nog Europese kwalificatiematchen met Viktoria, onder meer tegen Antwerp. Hij heeft ook al ervaring in de Champions League en scoorde zelfs tegen Real Madrid. "Antwerp speelt geen typisch Belgische stijl. Ik wist wel al dat er 'crazy' fans zouden zijn", lacht Hrosovsky. "Ik heb vorig jaar voor de eerste keer Champions League gespeeld. Het was een onvergetelijk moment om te scoren in Santiago Bernabéu."

bron: Belga