Hou je geheugen scherp met deze tips

Hou je geheugen scherp met deze tips

Om je hersenen in perfecte staat te houden, hoef je heus niet de hele dag door kruiswoordraadsels op te lossen. Er zijn enkele simpele manieren om je brein te trainen.

- Wetenschappers beweren dat regelmatig sporten een grote invloed kan hebben op de hersenen. Een half uurtje sporten per dag zou al voldoende zijn.

- Wanneer je te weinig eet, gaan je hersenen automatisch trager werken omdat ze geen energie binnenkrijgen. Een vast en gezond voedingspatroon is dus een must.

- Rust voldoende.

- Als we rusten en dromen worden bepaalde herinneringen opgeslagen. Wanneer we niet slapen wordt het moeilijker om na te denken en nieuwe dingen aan te leren.

- Geniet van je koffie. Cafeïne zou de hersenen beschermen. Een kopje koffie per dag zou volgens een Zweedse studie de kans op Alzheimer verkleinen.

- In vis zitten vetzuren zoals Omega 3, die essentieel zijn voor de goede werking van de hersenen.

- Ontspan. Stress treft onmiddellijk de hersenen. Een combinatie van een evenwichtige levensstijl en voldoende ontspanning zou geheugenstoornissen kunnen voorkomen.

- Maak associaties. Door telkens een link te leggen met iets, kan je zaken makkelijker onthouden. Let vooral goed op de omgeving als je memoriseert.

- Zorg voor routine. Maak mappen aan voor belangrijke dingen en geef alles een vaste plaats. Op die manier creëer je rust in je hoofd.

Foto Pixabay