Hotelketen geeft korting aan gezinnen die smartphone dumpen

Hotelketen geeft korting aan gezinnen die smartphone dumpen

Wyndham heeft vestigingen over heel de wereld waaronder ook Oostenrijk en Duitsland. Uit een rondvraag blijkt nu dat niet alleen naast de jongeren, ook mama en papa veel te veel tijd doorbrengen op hun gsm. Zo'n 54% van de kinderen voelde zich het slachtoffer van de digitale gadgets.

'Reconnected'-programma

Om de smartphone-honger van gezinnen te stillen, komt de hotelketen nu met het 'Reconnected'-programma voor de boeg. In bepaalde hotels (Clearwater Beach, Orlando Bonnet Creek, Chicago Riverfront) krijg je een korting van 5% als je je mobieltje in een kluisje steekt. Een timer houdt bij of je genoeg digitaal gedetoxt bent.

Swipen in plaats van zwemmen

Noelle Nicolai, bedenkster van het programma, verklaart aan reissite Travel+ Leisure haar motieven: “We zien vaak dat ouders werkgerelateerd telefoneren in de lobby en in sommige hotels in onze groep moesten we meer ligstoelen aan het zwembad voorzien omdat mensen minder zwemmen, maar des te meer swipen”. Nieuwsgierigen kunnen de actie zelf uittesten van 23 februari tot en met 3 september.