Horloge 'Durr' geeft tijd aan, maar zonder wijzers

Horloge 'Durr' geeft tijd aan, maar zonder wijzers

Twee Noorse ontwerpers wilden graag onze perceptie van tijd veranderen, waardoor ze het wijzerloze horloge 'Durr' op de markt brachten. Het concept is simpel: een lederen band en een wijzerplaat zonder naalden. In plaats van de tijd aan te geven, trilt dit accessoire elke vijf minuten zodat je weet dat er alweer 300 seconden voorbij zijn gevlogen.

Een journalist van het magazine The Verge besloot om het horloge op een normale werkdag uit te testen. Doordat het horloge trilt als er vijf minuten verstreken zijn, veranderde al snel zijn dagelijkse gewoonte. "Iets waarvan ik dacht dat twee of drie minuten in beslag zou nemen, bleek uiteindelijk twaalf minuten te duren. Na enkele dagen bleek dat de trillingen in mijn voordeel speelden. Mijn productiviteit ging erop vooruit, omdat je je tijd slimmer indeelt", aldus Aaron Souppouris in The Verge.

Dankzij 'Durr' gaan we dus minder doelloos op het internet surfen, omdat je tussen twee trillingen toch steeds iets nuttigs wil gedaan hebben. De moeite waard dus voor diegenen die elke dag veel tijd verliezen aan nutteloze dingen.