Hoogste straf die politierechter Peter D'Hondt ooit oplegde in beroep afgezwakt

Een recidiverende garagehouder uit Sint-Niklaas die eind januari veroordeeld werd door de Dendermondse politierechter Peter D'Hondt tot een gevangenisstraf van 7,5 jaar, heeft in beroep strafvermindering gekregen. De correctionele rechtbank van Dendermonde legde de man vandaag vijf jaar cel op, waarvan de helft met uitstel.

De 42-jarige man moest zich verantwoorden voor verschillende verkeersinbreuken. Hij werd drie keer dronken achter het stuur betrapt, reed met de wagen terwijl hij al een rijverbod had en veroorzaakte ongevallen, onder meer met vluchtmisdrijf. Hij kreeg in eerste aanleg een gevangenisstraf van 7,5 jaar en een rijverbod van vijftig jaar, de zwaarste straf die politierechter D'Hondt ooit oplegde.

De beklaagde vroeg in beroep een mildere straf en de correctionele rechtbank van Dendermonde hervormde het vonnis. De rechtbank legde vijf jaar cel op, waarvan de helft met uitstel, en een rijverbod van dertig jaar. De man moet zich wel aan probatievoorwaarden houden en zich laten behandelen voor zijn alcoholverslaving.

bron: Belga