Hoogspanning aan de kust

Hoogspanning aan de kust

Vorig jaar was het een wedstrijd uit play-off 1, en op basis van het beschikbare budget zou je dat dit seizoen opnieuw verwachten. Maar voorlopig draait het zowel bij Oostende als Gent voor geen meter.

De kustploeg bengelt met 1 op 18 helemaal onderaan de Jupiler Pro League, terwijl de Buffalo's met 3 op 18 amper beter doen. Van de overige eersteklassers is KV Mechelen de enige ploeg die ook nog altijd op een eerste overwinning jaagt.

In hetzelfde schuitje

Het hoeft dus niet te verbazen dat de druk op de trainers stilaan wordt opgevoerd. Hoeveel krediet Vanhaezebrouck de voorbije jaren ook heeft opgebouwd als architect van de Gentse ontbolstering, een nieuwe nederlaag zou zijn positie stilaan onhoudbaar maken.

Naast de belabberde competitiestart wisten de Buffalo's zich ook niet te plaatsen voor de groepsfase van de Europa League. Vorig jaar haalden ze daarin nog de achtste finales.

Bij Oostende zit Vanderhaeghe, zijn voormalige assistent bij KV Kortrijk, min of meer in hetzelfde schuitje. Voorzitter Marc Coucke mag dan niet de reputatie van een impulsieve koppensneller hebben, ook zijn geduld kent grenzen. Met een gelijkspel schiet geen van beide ploegen veel op, al is dat misschien wel de enige uitslag waarbij er vanavond géén koppen rollen.