Hoofdrolspelers van 'Assassin's Creed' zijn geen gamers

Hoofdrolspelers van 'Assassin's Creed' zijn geen gamers

Marion Cotillard heeft het computerspel zelfs nog nooit gespeeld. "Ik heb de games helemaal niet gespeeld", aldus de actrice in een gesprek met NU.nl. "Ik ben geneigd geweest, maar ik ben erg verslavingsgevoelig. Ik had er bovendien geen tijd voor omdat ik een moeder ben en vorig jaar aan veel films moest werken."

Cotillard speelt in de film een wetenschapper die met een machine de veroordeelde Callum Lynch (Michael Fassbender) herinneringen van zijn voorouders laat meemaken. De film is gebaseerd op de gelijknamige gamereeks.

"Ik heb ook een vriendin die een erg grote fan is”, aldus de 41-jarige Franse actrice. “Ze gaf me informatie die kon helpen om een beeld te krijgen van de gamewereld."

Hoofdrolspeler Michael Fassbender heeft tot op heden nog maar één game in de reeks gespeeld. "Ik had de games niet gespeeld voordat ik aan het project begon", vertelt de 39-jarige acteur. "Inmiddels wel. Ik heb vooral ‘Assassin's Creed Unity' gespeeld, blijkbaar de slechtste in de serie." Volgens Fassbender waren de games geen vereiste, omdat de film een eigen verhaal volgt.

De prent komt bij ons op 21 december in de zalen.

 

https://www.youtube.com/watch?v=4haJD6W136c