Honderden mensen zijn plots 'loterijwinnaar'

Het mysterie van de helft van de recordwinst met de loterij houdt het Verenigd Koninkrijk nog steeds in de ban. Sinds een vrouw het afgelopen weekend beweerde het winnend lot te hebben gewassen, zijn er plots enkele honderden mensen die beweren dat zij de winnaar zijn.
door
Kevin
Leestijd 1 min.

Geen van de zelfverklaarde loterijwinnaars kan echter het winnend lot voorleggen. Iedereen heeft wel een verklaring. Zo belde iemand naar de krantenwinkel van Natu Patel in Worcester, waar de vrouw met het gewassen lot haar formulier invulde, om te beweren dat ze het lootje kocht bij mevrouw Patel. Op dat moment zat ze echter in India. Andere excuses die mensen aanhalen zijn verlies, diefstal of beschadiging van het lot.

Het Britse lottobedrijf Camelot organiseert momenteel het gewassen lot en bevestigt aan BBC dat ze niet zullen reageren op onbewezen beweringen zolang het onderzoek loopt.

De jackpot van 66 miljoen pond (87 miljoen euro), is een record in Groot-Brittannië. Wegens twee winnende loten werd de prijs gedeeld, maar 33 miljoen pond is nog steeds een recordbedrag. Een koppel dat aan de Schotse grens woont diende het eerste lot al in. Het enige dat momenteel geweten is over het tweede formulier, is dat het in Worcester verkocht werd.