Honden met beperking nemen deel aan eigen Super Bowl

Honden met beperking nemen deel aan eigen Super Bowl

Zo'n 78 dieren tekenden present op de Puppy Bowl. Al twaalf jaar is dat tijdens de Super Bowl een vaste waarde op Animal Planet, een televisiezender die zich focust op dieren. Het kijkersaantal is door de jaren gegroeid tot 10 miljoen mensen.

In een stadion van 5,8 meter op 3 meter spelen twee hondenteams tegen elkaar: Team Ruff en Team Fluff. De bedoeling van het spel is simpel, zoveel mogelijk touchdowns markeren, maar dan met hondenspeelgoed. Net zoals in het echte spel wordt er commentaar gegeven en zijn er ook herhalingen.

Opmerkelijk is dat er dit jaar ook drie gehandicapte hondjes deelnamen: Lucky (driepotige Terriër), Doobert (dove Engelse Pointer) en Winston (Australische herdershond met een audiovisuele beperking). Animal Planet wil hierdoor meer aandacht schenken aan dieren met een beperking en hoopt dat er meer geadopteerd zullen worden.

Aan de Puppy Bowl nemen niet alleen honden deel, maar ook katten. Alle diertjes die tijdens show te zien waren, kwamen uit 34 asielen uit verschillende Amerikaanse staten en Puerto Rico. Omdat de opnames enkele maanden op voorhand plaatsvonden, konden Amerikanen de verschillende honden en katten al adopteren voor de uitzending.

Lucky, de driepotige Terriër - Animal Planet

Doobert, de dove Engelse Pointer - Animal Planet