Hond na twee jaar herenigd met zijn baasjes

In New Jersey was het een emotioneel weerzien tussen de Australische herder Jodie en haar baasjes Gregory en Victoria Hudler. De hond was al twee jaar lang vermist nadat een familielid Jodie had verkocht aan onbekenden.
door
maren.vanhouche
Leestijd 1 min.

Twee jaar lang was er geen spoor te bekennen van de Australische herder Jodie. Militairen Gregory en Victoria Hudler kochten de hond toen ze nog maar een jaar oud was. Ze hadden de puppy geadopteerd als emotionele ondersteuning van hun gezin. Toen Victoria zwanger werd, droeg het koppel de zorg van het dier even over aan een familielid. Dat was een slecht idee want niet veel later had het familielid in kwestie het dier zonder toestemming verkocht.

Dierenasiel

Jodie kwam uiteindelijk terecht in een dierenasiel in Tennessee. Daar ontdekte het personeel dat er een microchip was ingeplant bij de herder. Ze namen contact op met de Hudlers die hun geluk niet opkonden. Met behulp van de liefdadigheidsorganisaties Animal Lifeline en Wings of Rescue werd het beestje overgevlogen van Tennessee naar New Jersey. Samen met Wings of Rescue deelden de Hudlers hun verhaal op Facebook. "We zijn herenigd en het voelt zo goed! Jodie bedankt Wings of Rescue en onze vrienden van Animal Lifeline voor het herenigen van onze familie!", schreven Gregory en Victoria.