Hond geeft leven voor baasje na gevecht met giftige slang

Hond geeft leven voor baasje na gevecht met giftige slang

De tien jaar oude Yorkshire Terrier Spike spotte de slang in de buurt van zijn eigenares Louise Grobler. De trouwe viervoeter viel het reptiel aan, maar werd daarbij zelf gebeten. Louise merkte meteen dat Spike zich niet goed voelde en bracht hem naar binnen. De familie dacht dat hij het wel zou overleven omdat hij nog goed kon eten en drinken, maar een halfuurtje later stierf hij toch.

Slangen overwinteren

“Die slang was zo dichtbij en ik denk dat het dier mij zou gebeten hebben, moest Spike niet zo snel gereageerd hebben”, aldus Louise. “Het was wel vreemd om het reptiel in deze tijd van het jaar te zien, aangezien ze overwinteren. Onze buren waren stenen aan het verplaatsen. Ik denk dat het dier hierdoor bang geworden was en zo bij mij was terechtgekomen”, klonk het.

 Zwaar verlies

"Mijn dochter heeft dagenlang gehuild en zelfs onze andere honden hadden het zwaar met het verlies", vertelde Louise. "Ik had nooit gedacht dat zo'n klein hondje mijn leven kon redden, we gaan hem zo hard missen."

Tragic end as loyal dog saves oblivious owner from venomous snake attack https://t.co/iM7rwrmcPa pic.twitter.com/c0V3udTUwu

— Daily Mirror (@DailyMirror) 30 mei 2017