Hogeschool Vives blijf in Oostende

Hogeschool Vives blijft in Oostende. Dat kondigden directeur Joris Hyndrickx en burgemeester Johan Vande Lanotte woensdag aan. Vives verhuist wel naar het huidig postdistributiecentrum, dat op zijn beurt uitwijkt naar een groter pand op de industriezone Plassendale 3. Omdat de opleidingen Electromechanica en Electro-ICT naar Brugge verhuizen, onder de KU Leuven-koepel, zou enkel nog de richting Bouw aan de Zeedijk in Oostende blijven. Maar dat pand wordt binnenkort verkocht, en dus was er grote onzekerheid over het voortbestaan van een campus van Vives in Oostende.

Vives en Oostende vonden echter samen een oplossing. Ion Holding zal het postdistributiecentrum kopen, Oostende neemt het in erfpacht en verhuurt het aan Vives. Op die manier kan de opleiding Bouw behouden blijven. Op termijn zal Vives ook de opleiding Ecotechnologie, of Cleantech, van Kortrijk naar Brugge verhuizen. Samen met de opleiding Luchtvaart aan de Oostendse luchthaven, blijft Vives met ongeveer 400 tot 450 studenten aanwezig in Oostende.

De verhuizing staat gepland op 1 september 2018. Tegelijkertijd wordt ook ruimte voorzien voor een vijftigtal studentenkamers in de buurt van de school. Het is de bedoeling om nog meer studenten aan te trekken vanaf 2019 in het kader van de inkapseling van het HBO5-onderwijs, dat is avondschool en volwassenenonderwijs, in het hoger onderwijs.

bron: Belga