Hoge Venen dit weekend dicht voor toeristen om nieuwe drukte te vermijden

Hoge Venen dit weekend dicht voor toeristen om nieuwe drukte te vermijden

De gouverneur van Luik, Hervé Jamar, wil met de maatregelen een nieuwe toevloed aan toeristen in de Hoge Venen vermijden. Hoewel de Federale Politie had opgeroepen om niet naar de Belgische sneeuw te trekken, was het er vorige week erg druk. Er ontstonden lange files op de toegangswegen en in de natuurgebieden konden de coronamaatregelen door de grote drukte moeilijk worden nageleefd.

Dit weekend zal het er heel wat minder druk zijn, want de drie belangrijkste toegangswegen (de N68, de N67 en de N676) worden afgesloten voor toeristisch autoverkeer. De parkings in de Hoge Venen blijven gesloten tussen 8.00 en 17.00 uur. Wie een mobilhome heeft, mag ook 's nachts niet parkeren langs de weg om er te overnachten.

Huisje geboekt?

Wat met de toeristen die er op dit moment al zijn? Die mogen hun wintervakantie verderzetten. Om zich te verplaatsen naar een natuurgebied moeten ze wel te voet gaan, want de parkings zijn gesloten. Ook wie voor komend weekend al een huisje heeft geboekt kan opgelucht ademhalen. De vakantiewoningen liggen buiten de afgesloten perimeter en zijn dus nog bereikbaar, schrijft VRT NWS.