"Hoffman namaken met de computer zou op een catastrofe zijn uitgedraaid."

"Hoffman namaken met de computer zou op een catastrofe zijn uitgedraaid."

Philip Seymour Hoffman had nog slechts een paar scènes te filmen voor The Hunger Games: Mockingjay toen hij in februari dood werd aangetroffen in zijn appartement in New York. De cast en crew van de film nam een begrijpelijke korte pauze door het onverwachte overlijden van de steracteur, maar uiteindelijk moest regisseur Francis Lawrence een aantal kritische keuzes maken voor zijn film. De filmmaker besluit om geen computer-gegenereerde beelden (CGI) te gebruiken om de laatste scènes met Hoffman te filmen.

"Hij had nog twee scènes met dialoog die hij moest filmen toen hij stierf. We wilden geen afbreuk doen aan Hoffman door hem digitale te creëren dus herschreven we zijn scènes en gaven we de dialoog aan andere acteurs," zei Lawrence.

"Een nep Philip Seymour Hoffman maken zou een catastrofe worden  en ik zou het nooit willen doen dus de keuze was snel gemaakt." Lawrence herinnerde zich ook de nauwgezette speelstijl van Hoffman die altijd repeteerde tot in de perfectie. "Hij was voortdurend bezig met het verbeteren van een scène. Hij groef dieper en zocht de echte dynamiek in een scène. En als hij dat proces voltooid had, had hij niet veel meer nodig. Alles leek hem moeiteloos af te gaan."

De regisseur vergeleek de acteerprestaties van Hoffman met die van de andere ster uit de cast; Jennifer Lawrence. "Jen is precies het tegenovergestelde. Ze weet zich te oriënteren in een scène dus ze weet precies hoeveel emotie ze erin moet steken, ze begint gewoon en gaat dan gewoon door. Soms zelfs geïmproviseerd. Ondanks de verschillen hebben ze verrassend goed samengewerkt," besluit Lawrence.