Hoeveel kost het appartement uit Friends?

Hoeveel kost het appartement uit Friends?

Rachel en Monica uit 'Friends' wonen in een ruim optrekje in Manhattan West Village, 90 Bedford street om precies te zijn. Dat is niet meteen de goedkoopste buurt van New York. De journalist van de Post vond een appartement in dezelfde omgeving dat recent te huur stond voor 2.950 dollar (2.589 euro) per maand. Daarvoor heb je nog maar één slaapkamer. Wil je zoals Monica en Rachel liever apart slapen, dan gaat de huurprijs richting 4.000 dollar (3.511 euro). Gelukkig voor Rachel erfde ze het stulpje van haar grootmoeder.

Lily, Marshall en Ted uit 'How I met your mother' wonen gezellig samen in een tweekamerappartement aan de Upper West Side in New York. Het drietal hangt in de serie niet aan de grote klok hoeveel dat kost, maar zeker is dat ze in het echt een hoop harde dukaten op tafel zouden moeten leggen. Voor een vergelijkbare woonst betaal je er tot 3.000 dollar (2.633 euro) per maand. Blijkbaar houden de vrienden dan toch een grote rijkdom verborgen voor de kijkers.

In 'Sex and the City' zien we Carrie Bradshaw vrolijk rondstruinen in haar appartement in Manhattan, meer bepaald aan 245 E. 73rd Street. Carrie heeft een goede deal bedongen, want ze verblijft daar voor slechts 700 dollar (600 euro) per maand. In het echte leven zou ze heel wat meer rijksdaalders tevoorschijn mogen toveren, met name zo'n 3.500 dollar (3.070 euro).

Sheldon en Leonard uit 'The Big Bang Theory' kunnen wat meer pegulanten op zak houden. Voor een tweekamerappartement in Los Robles Avenue in Pasadena, Los Angeles, waar ze wonen, stort je maandelijks zo'n 2.000 dollar (1.755 euro). Penny, die tegenover de twee vrienden woont, kan meer duiten op haar spaarrekening zetten. Zij zou in het echte leven zo'n 1.250 dollar (1.079 euro) betalen.

The Simpsons hebben niet al te veel poen, en dat komt goed uit ook, want de huizen in Springfield zijn heel wat betaalbaarder. De vraag is natuurlijk om welk Springfield het gaat, aangezien er maar liefst 38 Amerikaanse gemeenten zijn met die naam. Bedenker Matt Groening onthulde in een interview ooit dat het stadje gebaseerd is op Springfield in Oregon. Een vergelijkbaar huis vind je daar al vanaf 150.000 dollar (131.728 euro), al kunnen de prijzen afhankelijk van de buurt en het huis wel oplopen tot 600.000 dollar (526.937 euro).

Lorelai uit 'Gilmore Girls', ten slotte, woont in het stadje Stars Hollow. Hoeveel een huis daar exact kost, weten we niet. Het gaat immers om een fictief stadje in Connecticut. Wel weten we dat je in andere steden in die staat tussen de 400.000 dollar (350.000 euro) en 1 miljoen dollar. (880.000 euro).