Hoera! De langverwachte avocado-emoji is er

Apple-fans hebben er even op moeten wachten, maar de nieuwe emoji's zijn eindelijk gelanceerd. Dankzij de iOS 10.2 update zijn er maar liefst 104 icoontjes die we kunnen gebruiken, waaronder de facepalm, een zwart hart én de avocado. 
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

Met de update komen vooral foodies aan hun trekken. Niet alleen de avocado doet zijn intrede, maar ook bacon en een croissant zijn toegevoegd aan de emojibibliotheek.

Kinda obsessed with the avocado emoji ???

— steph (@stephlautho) 14 december 2016

AT LONG LAST THERE IS A BACON EMOJI!!!! I can now have my two favourite things in emoji form #thereisagod ????????

— Freya Hoyle (@FreyFrey_WH) 14 december 2016

The #? #croissant emoji is here. Prayers have been answered.

— Barbara Aversano (@ladyvalmont) 13 december 2016

Naast smakelijke etenswaren zijn er vanaf nu ook nieuwe beroepen beschikbaar, zoals de astronaut, de dokter en de rechter. Maar de belangrijkste nieuwe emoji's zijn misschien wel de facepalm en de selfie. De facepalm is een heuse internettrend, dat wordt gebruikt om een ongenoegen te uiten. Ook voor de beruchte selfie is er officieel een emoji.

De tekening van het zwarte hart kan op veel reactie rekenen. Verschillende mensen suggereren dat de emoji goed van pas was gekomen in het jaar 2016, om gevoelens van droefheid of steun uit te drukken bij gebeurtenissen als de aanslagen in België en Parijs, de vluchtelingencrisis, het referendum over de brexit of de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

Only upside of 2016: we finally have a black heart emoji ?

— Dylan ? (@dylancdoyle) 7 december 2016

The black heart emoji is everything ??????????????

— LazySwelm?? (@x_swizzle) 12 december 2016