Hoe verschillend is seks bij millennials en Generatie Z?

Hoe verschillend is seks bij millennials en Generatie Z?

Op z'n hondjes

Het condoommerk SKYN vroeg 2.000 Amerikaanse en Canadese volwassenen tussen 18 en 22 het hemd van het lijf. Sommigen van hen waren millennials, anderen behoorden tot Generatie Z. Het onderzoek leverde heel wat interessante weetjes op. Zo gaf 65% aan dat ze het het liefst op z'n hondjes doen en kreeg 16% nooit seksuele voorlichting. Maar onderling zijn er ook heel wat verschillen tussen beide groepen. Al moeten sommige daarvan wel met een korreltje zout genomen worden.

Sociale media, noodpillen en triootjes

Generatie Z blijkt zoals verwacht meer gehecht aan sociale media. 45% van hen zou liever een jaar geen seks hebben, dan geen toegang tot sociale media. Bij de millennials gaat het om 33%. De millennials doen het dan weer minder veilig dan Generatie Z. 54% gebruikt altijd of soms een condoom, terwijl dat bij Generatie Z 65% is. We vermoeden dat de duur van hun relatie hier doorslaggevend is.

Opvallend is wel dat Generatie Z gemiddeld 16 was tijdens hun eerste vrijpartij, maar liefst twee jaar jonger dan de millennials. Ze veinzen ook vaker een orgasme en moeten vaker naar de morning after-pil grijpen. Ten slotte blijken millennials wat minder open als het aankomt op een triootje. 30% zou het wel willen overwegen, terwijl dat bij Generatie Z 42% is.