Hoe vaak hebben studenten seks?

Hoe vaak hebben studenten seks?

Het stereotype gaat dat studenten veel seks hebben. Maar de Britse site Studentbeans wou weten hoeveel seks studenten juist hebben. Om dat te weten te komen ondervroeg het 6.129  Britse studenten van 100 verschillende universiteiten.

Volgens de resultaten van de studie hebben studenten aan de universiteit van Brighton het meeste sekspartners. Zij hebben gemiddeld 10,59 sekspartners. De Bath Spa University scoorde het laagste met 2,57 sekspartners. De volledige tabel kan je hier vinden.

De enquête stelde nog heel wat andere vragen. Er werd ook gevraagd naar het favoriete standje. 28% geniet het meeste van seks met de vrouw vanboven, terwijl 27% op z'n hondjes verkiest. Uit de rondvraag blijkt ook dat studenten filosofie het meeste seks hebben, terwijl chemische ingenieurs en HR-studenten het minste seks hebben.

29% van de ondervraagde studenten heeft al eens seks gehad op een openbare plaats.

51% geeft aan al eens een onenightstand te hebben gehad maar dat betekent niet dat de romantiek niet bestaat in het hoger onderwijs. 39% verwacht hun levensgezel tegen te komen op de universiteit.

Slechts 19% van de studenten heeft seks zonder zorgen. 58% van de ondervraagde vrouwen en 24% van de mannen maken zich zorgen over hun uiterlijk terwijl 66% van de mannen en 57% van de vrouwen aan hun prestaties denken tijdens de seks.

57% van de vrouwelijke studenten had de dag nadien spijt van de seks, tegenover 47% van de mannelijke studenten.

51% van de studenten heeft een relatie maar dat betekent niet dat ze trouw zijn. 28% van beide geslachten zou zijn of haar partner bedriegen.