Hoe maak ik mijn LinkedIn profiel aantrekkelijk? 10 tips

Hoe maak ik mijn LinkedIn profiel aantrekkelijk? 10 tips

LinkedIn, 's werelds grootste online netwerksite voor professionals, overschreed deze week de kaap van 2 miljoen Belgische leden.  Zowat de helft van de werknemers heeft een profiel op de site. Maar hoe maak je nu een goed LinkedIn profiel? Wij geven 10 tips.

1: Volg de aanwijzingen van LinkedIn

Wanneer je een profiel aanmaakt dan geeft LinkedIn je tips om alles goed in te vullen. Gebruik die tips tot je profiel helemaal compleet is. Voeg ook een titel en een samenvatting toe. Zorg ervoor dat die samenvatting je persoonlijkheid goed weergeeft.

2: Herlees je profiel aandachtig

Als je profiel compleet is, herlees dan je profiel aandachtig om spel- en grammaticafouten te vermijden. Verplaats je in het hoofd van de lezer en kijk of je alles begrijpt. Je kan je profiel ook eens door iemand anders laten lezen.

3: Wees eerlijk

Liegen over je werk of ervaring is echt ‘not done'. Via internet is het voor de mogelijke werkgever heel gemakkelijk om de waarheid te achterhalen. Zet je geloofwaardigheid niet op het spel.

4: Customize je URL

Wanneer je je profiel aanmaakt dan bestaat je URL uit meerdere cijfers en tekens, maar dat kan je aanpassen. Zo is het gemakkelijker voor mensen om je URL te onthouden. Dat doe je via instellingen -> Edit profiel -> customize je URL.

5: Kies de juiste profielfoto

Kies een recente foto van goeie kwaliteit die weergeeft hoe je in het werkveld staat. Een foto van een strandvakantie is niet de juiste foto.

6: Wees actief in LinkedIn groepen

LinkedIn groepen zijn er om je kennis en ervaring te delen met mensen uit hetzelfde werkveld, gebruik ze. Er bestaan heel veel verschillende groepen, uiteraard kan je ook zelf een oprichten.

7: Personaliseer je verzoeken

Als je met iemand wil connecteren op Linked moet je die persoon soms aanspreken.  Gebruik geen standaardzinnen maar personaliseer je verzoek. Je kan ook een zakelijk voorstel doen.

8: Voeg applicaties toe aan je profiel

Je kan een Wordpress-applicatie toevoegen aan je profiel, handig voor als je een blog hebt. Via SlideShare kan je bijvoorbeeld ook videos toevoegen.

9: Voeg je LinkedIn profiel toe aan je digitale handtekening

Door je profiel in je digitale handtekening te zetten zullen je contactpersonen je beter leren kennen. Zo vergroot je het aantal bezoekers op je profiel en dat kan alleen maar positief zijn.

10: Koppel je LinkedIn profiel met je Twitter account

Je kan je tweets tonen op je LinkedIn profiel of LinkedIn posts delen op Twitter. Als je maar enkele tweets wil delen met je LinkedIn connecties dan kan je gebruik maken van de hashtag  #in op het einde van je tweet.