Hoe lezen je aan een date helpt

Goed nieuws voor vrijgezellen die graag met hun neus in de boeken zitten. Volgens een nieuwe enquête is lezen officieel sexy. 
door
Hans
Leestijd 1 min.

In de enquête van de datingsite Elitedating gaf meer dan de helft van de singles aan dat ze liever iemand zouden daten die van lezen houdt.* Voordat singles zomaar een boek uitkiezen voor hun vakantie, is het verstandig een moment te nemen om te plannen- niet alle boeken vallen namelijk even goed in de smaak. Sterker nog, het gaat erom wat je leest dat je aantrekkelijk maakt. Voor ruim een op de drie Belgen is het boek dat iemand leest van invloed op of hij of zij deze persoon aantrekkelijk vindt.

Fantasie is het minst sexy 

De weg naar het hart van de meeste singles ligt achter een sluier van mysterie. De enquête onthulde dat zowel mannen als vrouwen hun potentiële partner het liefst met een thriller in de hand zien. Dus elke single die tijdens een lange treinreis door een van Dan Brown's thriller bladert, zal geheid de aandacht trekken. Na de thriller vinden mannen non-fictie en erotica het meest sexy genre voor vrouwen, terwijl bij de vrouwen online content en klassieke boeken volgen.