Hoe Google de toekomst ziet

door
Joris
Leestijd 2 min.

Google's overnamehonger is bodemloos. Het bedrijf Deepmind, dat gespecialiseerd is in artificiële intelligentie, is de volgende op de lijst van bedrijven die Google aan zijn arsenaal wil toevoegen. De technologiegigant kocht de Britse startup voor een bedrag tussen 400 en 660 miljoen dollar (290-480 miljoen euro). Dat bevestigde Google na berichten in verschillende media.

Officieel wordt het juiste overnamebedrag niet meegedeeld, The Financial Times heeft het over circa 660 miljoen dollar terwijl Re/Code, de site die als eerste berichtte over de overname, het heeft over ongeveer 400 miljoen dollar.

Deepmind is gevestigd in Londen en werd opgericht door onder andere neurowetenschapper en schaak-wonderkind Demis Hassabis, onderzoeker Shane Legg en mede-oprichter van Skype Jaan Tallinn.

Mysterieus bedrijf

Hoewel er veel talent schuilt achter de schermen van Deepmind, is wat het bedrijf precies doet een mysterie. De website van het bedrijf zegt enkel dat het doel is om "de beste technologieën te combineren van 'machine learning' en neurowetenschappen om krachtige algemene leer-algoritmen op te bouwen". Met andere woorden de ontwikkeling van algoritmes en technieken waarmee computers en machines zelfstandig kunnen leren.

Boston Dynamics

Deepmind is niet het eerste hightech bedrijf waar Google een pak geld voor wil neerleggen. De technologiegigant investeert massaal in robotica, het nam acht bedrijven over vorig jaar die zich specialiseren in dit veld, waaronder Boston Dynamics, een roboticabedrijf vooral bekend van de ontwikkeling van BigDog, een robot op vier voeten ontworpen voor het Amerikaanse leger.

Nest Labs

Nest Labs is een domotica bedrijf met hoofdkantoor in Palo Alto, Californië, dat Google . Het 'ontwerpt en produceert sensorbestuurde, zelflerende en programmeerbare thermostaten en rookmelders.

In de toekomst zullen zelflerende robots en huishoudelijke apparaten onze levens drastisch veranderen, althans volgens Google. Zij kijken vooruit en investeren in bedrijven die volgens hen het verschil kunnen maken in de ontwikkeling van nieuwe technologieën.