Hockey Pro League - Red Lions en Red Panthers staan voor dubbel 'Duel der Lage Landen'

Hockey Pro League - Red Lions en Red Panthers staan voor dubbel 'Duel der Lage Landen'

Het Wilrijkse Plein in Antwerpen is zaterdagnamiddag het decor voor twee hockeyinterlands tussen België en Nederland. Om 13u30 spelen de Red Lions tegen Oranje, twee uur later is het de beurt aan de Red Panthers. Zondagnamiddag spelen de landen opnieuw tegen elkaar, maar dan in 's-Hertogenbosch. Alle wedstrijden kaderen in de FIH Pro League. De Red Lions, wereldkampioen en nummer één op de ranking, staan met vijf overwinningen en drie gelijke spelen voorlopig tweede in de tussenstand, achter Australië (FIH 2). Nederland (FIH 3) is derde met drie zeges, drie draws en drie nederlagen.

Vorige week werkten de Lions al twee wedstrijden af in Antwerpen, waar in augustus het EK wordt gehouden. Na 4-2 winst tegen Groot-Brittannië (FIH 7) volgde een 4-4 gelijkspel tegen Duitsland (FIH 6). Na dit weekend volgt nog een verplaatsing naar Duitsland (op 12 juni) en thuismatchen tegen Nieuw-Zeeland (FIH 8, 16 juni), Australië (19 juni) en Argentinië (FIH 4, 23 juni). Een plaats in de top vier levert een ticket voor de finaleronde in Amstelveen op.

De Red Panthers (FIH 13) kwamen al tien keer in actie in de Pro League. Met vijf zeges, twee draws en drie nederlagen staan ze op de vierde plaats. Nederland (FIH 1) voert het klassement aan met negen overwinningen en een verliespartij.

Vorige week klopten de Panthers in Wilrijk de Britten (FIH 2) met 4-1 maar verloren daarna met 0-4 van Duitsland (FIH 5). Ook de Panthers spelen na de twee wedstrijden tegen Oranje nog in Duitsland (op 12 juni) en thuis tegen Nieuw-Zeeland (FIH 6, 16 juni), Australië (FIH 3, 19 juni) en Argentinië (FIH 4, 23 juni).

bron: Belga