Historische driemaster en zijn "Exotic Taste of Europe" meert aan in Brussel

Historische driemaster en zijn "Exotic Taste of Europe" meert aan in Brussel

De historische driemaster Le Marité is van 10 tot 14 oktober aangemeerd in de Haven van Brussel aan de Heembeekkaai. Het zeilschip reist Europa rond met zijn fototentoonstelling "Exotic Taste of Europe" om de fruit- en groenteteelt uit de ultraperifere regio's te promoten. De fototentoonstelling, die zowel op de historische zeilboot als in winkelcentrum Docks Bruxsel te zien is, gunt de bezoekers een uitzonderlijke blik op fruit- en groenteteelt in regio's als Martinique en Guadeloupe (Frankrijk), Madeira (Portugal) en de Canarische Eilanden (Spanje).

De expo reist sinds mei 2017 op Le Marité langs Europese havensteden in Frankrijk, Portugal, Duitsland, Spanje en Polen. De bananenproducenten van Guadeloupe, Martinique, Madeira en de Canarische eilanden hebben deze campagne zelf opgestart. Het doel is om de Europese consument te informeren over de kwaliteit van de landbouwproducten uit de ultraperifere regio's van Europa (UPR).

Uit onderzoek blijkt namelijk dat 79 procent van de Belgen deze UPR helemaal niet kent, of er enkel maar van gehoord heeft. Na een woordje uitleg overweegt 88 procent wel om de producten uit de afgelegen regio's te kopen.

De campagne wordt gesteund door de Europese Unie, dat een UPR-kwaliteitslabel ontwikkelde. Daarmee moet de concurrentiekracht van de ongekende en afgelegen UPR vergroot worden, met name tegenover de producten uit landen die niet tot de EU behoren.

Le Marité en de fotoexpo is dagelijks van 9 tot 18 uur gratis te bezoeken.

bron: Belga