Hinder voor openbaar vervoer houdt aan

Ongeacht het resultaat van het overleg bij de NMBS vandaag, zullen de spoorbonden morgen met de andere openbare diensten deelnemen aan de geplande staking. Die actie tegen de besparingen zal ook de dienstverlening van de andere openbaarvervoermaatschappijen De Lijn, MIVB en TEC in de war sturen.
door
Heleen
Leestijd 1 min.

De politie verwacht 10.000 betogers in Brussel, wat voor de nodige verkeersproblemen zal zorgen in en rond de hoofdstad. Dat zal gevolgen hebben voor het ganse openbaar vervoer, nadat het treinverkeer de voorbije dagen al verstoord werd door acties van de Waalse spoorbonden.

Ook de uitkomst van het overleg bij de NMBS - dat vandaag plaatsvindt - zal daaraan niets veranderen, waarschuwde ACOD-topvrouw Chris Reniers in De Zevende Dag. "De acties van de vakbonden bij de openbare diensten op dinsdag 31 mei staan al lang gepland en de staking van de Waalse spoorbonden kwam daar onverwacht bij."

De werkonderbrekingen in Wallonië gaan ook vandaag nog door, waardoor de problemen voor het treinverkeer aanhouden in Vlaanderen en vooral Wallonië.