'Hijarbie': de trendy moslima Barbie

'Hijarbie': de trendy moslima Barbie

Adam woont in Nigeria en ziet Barbies liever een beetje meer zoals de vrouwen in haar land: iets meer bedekt. Op haar Instagram account staan tientallen foto's van moslima Barbies. De poppen hebben geen lange blonde haren, geen decolletés en geen korte rokjes. In tegendeel, ze dragen een hidjab en lange gewaden tot aan de voeten.

“Ik heb lang gepiekerd over het idee,” vertelt Adam, “maar na mijn studies in het Verenigd Koninkrijk keerde ik terug naar Nigeria. Het eerste wat ik daar deed was een Barbie kopen en andere kleren voor haar maken.” Adam wilt laten zien hoe mooi en trendy je kan zijn, ook in de islamitische cultuur. Zeker tegenwoordig want het islamitische meisje ondergaat een evolutie. “Meisjes in onze cultuur worden zelfzekerder en hebben meer vertrouwen in zichzelf. Ik vind het daarom belangrijk dat ze hun poppen de kleren aandoen die ze zelf ook zouden dragen.”

I wanted to experiment with some sleeve choices. Yay or Nay to this super wide sleeve? #Hijarbie #hijarbiestyle #hijabfashion

A photo posted by Mini Hijab Fashion! (@hijarbie) on

The #LBD (Long Black Dress). Staple in every wardrobe. #abaya #hijarbiestyle #hijabfashion #hijarbie

A photo posted by Mini Hijab Fashion! (@hijarbie) on

 

H&M

De stijl van de moslima kent wereldwijd een opwaardering. Islamitische vrouwen van over de hele wereld showen hun outfits op social media. Kijk maar naar het Instagram account van Hijab Fashion, zij halen bijna de kaap van 2 miljoen volgers. Ook H&M koos Mariah Idrissi als model in een video bij de voorstelling van hun vorige herfstcollectie. En jawel, Idrissi droeg een hoofddoek.

Lees hier het artikel over Mariah Idrissi

@peace.upon.faith @peace.upon.faith @peace.upon.faith #HFupclose #HFsubmit

A photo posted by Hijab Fashion (@hijabfashion) on