Hierover liegen we op de eerste date

Vanavond heb je je eerste date en het zweet breekt je uit. Je moet en zal een goede indruk maken op de ander. Ook al betekent dat dat je misschien een leugentje om bestwil moet vertellen. Herkenbaar? Je bent niet alleen. Hierover liegen mensen het meest op een eerste date.
door
camille.van.puymbroeck
Leestijd 1 min.

Vrouwen

Maar liefst 45% van de vrouwen liegt over het aantal bedpartners dat ze heeft gehad. Op zich niet verbazend, maar nummer twee is dat wel. Een op drie liegt immers over haar gewicht. Hoe komt dat zelfs ter sprake tijdens een eerste date? We hopen alvast dat mannen er niet gewoon rechtuit naar vragen. Ongeveer een vrouw op de vier liegt over haar woonsituatie en inkomen. Opvallend is ook dat maar liefst 20% niet eerlijk is over haar relatiestatus...

Mannen

Net zoals bij de vrouwen staat ook bij de mannen het aantal seksuele partners op een: 45% neemt de waarheid niet zo nauw. Inkomen is voor mannen blijkbaar een stuk belangrijker, aangezien 38% wat dat betreft de waarheid verdoezelt. Net zoals de vrouwen liegt ongeveer een op vijf over zijn relatiestatus. Het mag wellicht niet verbazen dat slecht 12,5% van de mannen liegt over zijn gewicht - een stuk minder dan bij de vrouwelijke helft van de bevolking.

Bron: Women's Health