Hier nemen mensen de droevigste selfies

Terwijl de meeste mensen met een brede glimlach poseren voor een selfie, vormen Londenaars daarbij de uitzondering op de regel. Volgens een onderzoek nemen de inwoners van de Britse hoofdstad namelijk de meest droevige selfies.
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

Data-analysten van het kunstencentrum Somerset House vergeleken de selfies van mensen uit Londen met selfies van inwoners uit 5 andere grote steden: Bangkok, Berlijn, Moskou, New York en São Paulo. In totaal moesten ze maar liefst 21.662 selfies beoordelen.

Uit de analyse blijkt dat Londense selfies de minst vrolijke emoties bevatten. Ze glimlachen zelden, kijken terughoudender en nemen een eerder norse of gesloten houding aan. Bovendien dragen Londenaars ook vaker een bril op hun kiekjes. Ook in Moskou en Berlijn poseren de inwoners eerder ingetogen. Sao Paolo is dan weer de absolute tegenpool van de Britse metropool, want hier worden de meest enthousiaste foto's gemaakt.

Het is bovendien geen verrassing, maar volgens het onderzoek maken vooral jongen mensen selfies. In Londen is de gemiddelde leeftijd bij vrouwen 23,7 jaar, in Bangkok is het gemiddelde leeftijd met 21 jaar het laagst. Daarnaast blijkt dat vrouwen meer selfies maken dan mannen.