Hier komt de term OK echt vandaan

Hier komt de term OK echt vandaan

We gebruiken het heel vaak en we korten het soms zelfs af tot "k" maar waar komt de uitdrukking "ok" eigenlijk vandaan? In de loop der jaren zijn er diverse verklaringen gegeven. Sommigen hebben betoogd dat OK kwam van het Indiaanse Choctaw woord "Okeh". Anderen suggereerden dat het kwam van de Wolof taal in Sub-Sahara Afrika.

Maar een nieuw artikel stelt dat OK zijn oorsprong vond in het Boston van de 19de eeuw- een tijd waarin het hip was voor schrijvers om speelse afkortingen te gebruiken. Volgens het artikel verscheen OK voor het eerst als afkorting van Oll korrect in een satirisch stuk over grammatica dat gepubliceerd werd in de Boston Morning in 1839.

De uitdrukking won aan populariteit toen het werd gebruikt als naam van de politieke organisatie OK Club, maar in dat geval stonden de letters voor de geboorteplaats van president Martin Van Buren, Old Kinderhook NY.

"De term werd beïnvloed door de goedkeuring van de bijnaam van Martin van Buren. Dus Van Buren en zijn aanhangers maakten de term niet, maar hielden hem springlevend," zegt Dr Laurence R. Horn, professor Linguïstiek aan Yale in een e-mail aan Huffington Post.

Misschien is er op een dag een linguïst in de toekomst die zich net zo buigt over de termen BRB (be right back) en LOL (laughing out loud).