Hier eet je lekker voor een prikje

Hier eet je lekker voor een prikje

Om lekker te kunnen eten op restaurant moet je geen honderden euro's neertellen. Bib Gourmand is het kleine zusje van van de Michelingids en bespreekt enkel restaurants met een keuzemenu onder 37 euro (voorgerecht, hoofdgerecht en dessert). De recensenten beoordelen de zaken voornamelijk op de prijs-kwaliteitsverhouding.

Nieuwe namen

In totaal telt de gids 313 adressen, waarvan 165 in ons land. Daarbij zijn er 25 nieuwe namen. Zo staan onder meer La Brasserie de la Patinoire in Brussel, 't Vistrapje in Oostende, 5 Flavors Mmei in Antwerpen, Bodo in Gent en Toucan in Elsene voor het eerst in de gids.

Nederland telt 134 adressen, waaronder 18 nieuwe, Luxemburg telt er 14. Bij de nieuwkomers zitten er ook een aantal chefs die in het verleden een sterrenrestaurant runden, maar dat inwisselden voor een toegankelijker concept.

"De Bib Gourmand kent zowel bij het grote publiek als bij de restaurateurs een groeiend succes", vertelt Michael Ellis, internationaal directeur van de Michelingidsen. "Dat bewijst de evolutie van het aantal adressen die de afgelopen twintig jaar zijn onderscheiden met een Bib Gourmand in de Beneluxgids: vandaag zijn 313 adressen geselecteerd, in 1997 waren dat er nog maar 112. En alle kookstijlen komen aan bod: van terroirkeuken tot mediterrane en Aziatische specialiteiten."

De Bib Gourmand Benelux 2017 wordt vanaf 24 november verkocht voor 17,95 euro