Het Zwarte Woud, een ideaal weekje weg

Het Zwarte Woud, een ideaal weekje weg

Snak je naar een weekje ertussenuit maar weet je niet waar naartoe? Heb je het Zwarte Woud al overwogen? Reisorganisator Neckermann heeft momenteel de actie Gratis Nachten Fest. Al wie voor 19 oktober een vakantie boekt tussen 15 november en 31 maart (uitgezonderd schoolvakanties) krijgt een aantal overnachtingen gratis. Een ideaal excuus dus om het Zwarte Woud eens te bezoeken.

Dankzij de pittoreske panorama's en prachtige bossen is het Zwarte Woud één van de populairste vakantiebestemmingen van Duitsland. Het dicht beboste gebergte, dat sinds dit jaar deels een nationaal park is, is niet enkel een oase van rust maar herbergt ook heel wat bezienswaardigheden.

De Burg Hohenzollern is een prachtig voorbeeld van zo'n bezienswaardigheid. Het authentieke interieur is bewaard gebleven in dit fraaie kasteel, wat op zich al een bezoekje waard is. Daarnaast huisvest de Burg Hohenzollern sinds 1952 de kunstcollectie en herinneringstukken van de Pruisische geschiedenis. De Pruisische koningskroon en het uniform van Frederik II zijn belangrijke stukken uit die collectie.

De Donau, de op één na grootste rivier van Europa, kent zijn oorsprong in het Zwarte Woud. De Breg en de Brigach vloeien er samen in de Donau. Ondanks dat de bron van de Breg officieel de bron is van deze machtige rivier, omdat die het verst verwijderd is van de monding, is er in Donaueschingen de ‘Donaubron'. Die Donaubron is een indrukwekkend momument, dat zeker de moeite is om eens te bezoeken.

Wie een citytrip verkiest, moet zeker een bezoekje brengen aan Freiburg, de onofficiële hoofdstad van het Zwarte Woud. Het oude stadscentrum kent heel wat meesterwerken van de gotische bouwkunst, zoals de Munster van Freiburg. Het oude stadtheater, het handelscentrum en het Augustinermuseum zijn ook de moeite waard om te bezichtigen. Daarnaast kan je ook heerlijk relaxen in de thermale en minerale baden die Freiburg rijk is.

Zo'n 40 kilometer ten noorden van Freiburg ligt Europa-park, het grootste themapark van Duitsland. Dit pretpark biedt meer dan honderd attracties en shows, ingekleed in het thema van verschillende Europese landen. Zo kan je een reis door Europa maken aan de hand van spectaculaire achtbanen, betoverende attracties en prettige voorstellingen.

Voor de sportliefhebbers is het Zwarte Woud ook een heus paradijs. Doorheen de regio zijn er heel wat wandelroutes voorzien, die je door de prachtige bossen brengen of je laten genieten van het uitzicht op één van de vele bergtoppen. Als je je aan een wandeling door het bos waagt, moet je zeker langs de watervallen van Triberg passeren. Dat zijn spectaculaire watervallen waarlangs duizenden liters water 163 meter naar beneden storten.

De liefhebbers van watersport komen ook aan hun trekken. Doorheen het Zwarte Woud liggen een aantal meertjes en rivieren waarop je kan zeilen of kanoën. Zelfs wakeboarden of waterskieën op de Rijn behoort tot de mogelijkheden.

Wintersport behoort ook tot de mogelijkheden in het Zwarte Woud. Op de hoogste berg van de regio, de Feldberg (1493 meter), ligt een skigebied met zestien afdalingen met allerlei niveau's, gaande van de eenvoudige familiale afdaling tot de uitdagende FIS World Cup piste.

Zin in een bezoek aan één van de mooiste regio's van Duitsland, met een bijhorend stukje Zwarte Woudtaart? Surf dan als de bliksem naar de site van Neckermann en krijg enkele overnachtingen gratis als je voor 15 oktober boekt.