Het is zover: prins Harry en Meghan Markle gaan trouwen

Het is zover: prins Harry en Meghan Markle gaan trouwen

Volgens de bekendmaking is prins Harry eerder deze maand op de knie gegaan voor zijn vriendin. De familie van de tortelduifjes waren al op de hoogte. Het stel zal verhuizen naar Nottingham Cottage in Kensington Palace.

The Prince of Wales is delighted to announce the engagement of Prince Harry to Ms. Meghan Markle. pic.twitter.com/zdaHR4mcY6

— Clarence House (@ClarenceHouse) 27 november 2017

Actrice Meghan Markle is vooral bekend van haar rol in 'Suits'. Een tijdje geleden heeft de 36-jarige Amerikaanse echter officieel afscheid genomen van de populaire advocatenreeks. Media gingen er toen al vanuit dat ze dichter bij haar vriend wilde zijn. Het is bovendien niet de eerste keer dat Markle in het huwelijksbootje stapt. In 2011 gaf ze al eens het jawoord aan filmproducent Trevor Engelson, maar hun huwelijk strandde na 20 maanden.

AFP / Daniel LEAL-OLIVAS

Verloofd na één jaar

Het stel is samen sinds eind 2016. Tabloids maakten zich sterk dat de twee elkaar hebben leren kennen in Toronto, tijdens de Invictus Games. Aanvankelijk wilde het Britse koningshuis niet reageren, maar een maand later bevestigde prins Harry het gerucht.

Prins William en zijn vrouw Kate Middleton hebben het koppel al gefeliciteerd op Twitter. Vanavond volgt nog een televisie-interview met het verloofde paar. Mogelijk worden er dan meer details over het trouwfeest bekendgemaakt.

The Queen and The Duke of Edinburgh are delighted for the couple and wish them every happiness. https://t.co/aAJ23uSbao

— The Royal Family (@RoyalFamily) 27 november 2017